Werkwijze / Kosten

Hoe werken wij? Wat kost onze dienstverlening?


Insito Real Estate heeft contacten met een aantal makelaars in diverse regio's in Zweden en Noorwegen. Het woningaanbod van deze makelaars vormt het basisaanbod van Insito Real Estate. Dat is slechts een klein deel van alle huizen die in heel Zweden en Noorwegen te koop zijn. Wij helpen u niet alleen bij de aankoop van de huizen van de makelaars en adverteerders op onze website, maar u kunt ons ook vragen om ondersteuning bij alle huizen die niet op de Insito website staan. Wanneer u onze hulp inschakelt voor diensten als het maken van bezichtigingsafspraken, omgevingsinformatie, arbeidsmarktinformatie, prijsonderhandelingen met de makelaar, een vertaling van een koopcontract en dergelijke, spreken wij met u een dienstverleningsbijdrage af. †
Uw contact met Insito Real Estate is vrijblijvend en de eerste informatieverstrekking met betrekking tot de gepresenteerde huizen op deze website is kosteloos. Wanneer u daadwerkelijke ondersteuning van ons vraagt, zullen we in overleg met u een prijs afspreken voor onze dienstverlening. Kijkt u daarvoor eens op de pagina Aankoopbegeleiding

Overige diensten

Hieronder in het kort een aantal zaken waarbij Insito Real Estate u desgewenst kan ondersteunen. Veel van deze zaken kunt u zelf en zijn ook leuk om zelf te doen, maar daar waar dat lastig voor u is of niet tot het gewenste resultaat leidt,kunt u ons - tegen betaling - inschakelen.

 • advisering betreffende de gevonden objecten
 • afspraken voor bezichtiging regelen
 • inspectierapport laten maken
 • filmimpressie voor u maken wanneer u zelf nog niet naar het hoge noorden kunt
 • koopcontract vertalen
 • contacten met bank en verzekeraars
 • emigratiebegeleiding
 • begeleiding en advies voor (startende) ondernemers

  Graag verwijzen wij u door naar de pagina Aankoopbegeleiding. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de werkwijze en kosten.

  Waarom Insito Real Estate?

  Waarom zou U betalen voor de diensten van Insito Real Estate?
  Zweden en Noorwegen mogen zich in een toenemende belangstelling uit Nederland verheugen en dat maakt het voor Zweedse en Noorse makelaars interessant om op een website als de onze te adverteren. Omdat wij de taal beheersen, vergemakkelijkt dit bovendien de communicatie tussen makelaar en Nederlandse klant.
  Daarnaast is er een praktische reden: veel Nederlandse klanten hebben 's avonds en in het weekend tijd om zich met de huizenmarkt bezig te houden. Insito Real Estate is ook buiten kantooruren - zowel 's avonds als op zaterdag - gewoon voor u bereikbaar. Onze dienstverlening vormt zo een welkome aanvulling op de kantoortijden van de makelaars in Zweden.
  Bovendien ervaren veel Nederlanders die op zoek zijn naar een huis in ScandinaviŽ dat de communicatie met de makelaars niet alleen door de taalbarriŤre bemoeilijkt wordt: niet alle makelaars zijn even snel en adequaat in het beantwoorden van e-mail of het nakomen van afspraken. In dat geval is het prettig wanneer u terug kunt vallen op een volhardende bemiddelaar als Insito Real Estate. En tot slot nog een eenvoudig voordeel: de kosten van internationaal telefoonverkeer kunnen aanzienlijk worden beperkt, zowel voor u als voor de Zweedse en Noorse makelaars.
  Kortom, een aantal voordelen voor zowel de makelaars als voor u als klant.

  Ontstaan van Insito Real Estate

  Al vele jaren kwamen wij met ons gezin naar Zweden om vakantie te houden. Na een eerste kennismaking in 1999 is de liefde voor dit prachtige land van jaar tot jaar gegroeid en langzaam maar zeker ontwikkelde zich de gedachte om in Zweden een nieuw bestaan op te bouwen. Ons oog viel op een enigszins verlopen camping in de mooie provincie Dalarna. Na een aantal serieuze stappen moesten wij onze plannen echter afblazen. Vrij kort daarna hebben wij toen wel een mooi huisje gekocht in Malungsfors om dan in ieder geval vrij regelmatig in ons geliefde Zweden te kunnen vertoeven. Tot op de dag van vandaag hebben wij van deze stap geen seconde spijt gehad.

  Al snel deed zich een merkwaardig fenomeen voor: vrienden en kennissen in onze omgeving die ook een huis in Zweden wilden kopen, vroegen ons om advies en begeleiding. En na enige tijd werden het de vrienden van de vrienden die zich meldden.
  Toen ook de makelaar van wie wij ons huis hadden gekocht een balletje opgooide over samenwerking, rijpte het idee om mijn kennis van marketing, financiŽn, makelaardij en Zweden te combineren en een kleinschalige bemiddelingsservice op te zetten als nevenactiviteit naast mijn reguliere werk.
  In het najaar van 2006 ben ik kleinschalig begonnen en al snel sloten zich van maand tot maand meer makelaars aan, breidde het aanbod zich uit en nam de klandizie gestaag toe. Inmiddels is dit uit hobbyisme geboren project uitgegroeid tot een serieuze business en werk ik ongeveer een kwart van het jaar in Zweden

  Ik vind het prachtig om met 'Zwedenī (en Noorwegen) bezig te zijn, mijn kennis van onroerend goed en financiŽn aan te wenden en particulieren en ondernemers wegwijs te maken bij hun aankoop van een huis of bedrijf in Zweden en Noorwegen of bij hun emigratie naar deze prachtige landen.

  Ik hoop dat u hier ook uw voordeel mee kunt en wilt doen. Ik ben u graag van dienst.

  Met vriendelijke groet
  Insito Real Estate, Eddy van Tolie
 • Contact
  Langedijk 23
  7958 PJ Koekange
  Telefoon: 06 - 51816009
  E-mail: info@insito.nl
  © Copyright 2014-2018 Insito. All rights reserved.